Jeugd (12-18 jaar)

Het komt bij iedereen wel eens voor dat je even niet lekker in je vel zit. Meestal gaat dit vanzelf over.

Als de steun van je ouders of vrienden niet meer genoeg is, kan het fijn zijn om begeleiding te krijgen. Je praat dan met iemand die je niet kent en die vanuit ander invalshoeken met je meekijkt. Het doel van de begeleiding is dat je leert hoe je je kwaliteiten kunt inzetten om met je moeilijkheid om te gaan, zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten.

Problematiek

Het kan zijn dat je last hebt van:

– verlegenheid.
– je weinig vrienden hebt.
– faalangst.

Teenage,Girl,Suffering,With,Depression,In,A,Conversation,With,Therapist

– gepest worden.
– dat je zelf pest.
– ouders die gaan scheiden.
– verdriet om iemand die ziek is of kortgeleden is overleden.
– boosheid.
– hoogbegaafdheid.
– lichamelijke klachten hebt door spanning.
– piekeren.
– slecht slaapt.

Natuurlijk kunnen er ook nog andere dingen zijn waarvan je last hebt en waarbij het fijn is om daarover met iemand te praten. 

Hoe wordt je begeleid?

Al je met je ouders hebt overlegd dat je wilt komen praten, dan volgt eerst een intakegesprek, daarbij wordt kennis gemaakt en verteld jij wat je moeilijk vindt en wat je anders wil leren doen. Daarna wordt een begeleidingsplan geschreven. Nadat jij en je ouders dat goedgekeurd en ondertekend hebben volgen 9 gesprekken waarin je gaat onderzoeken wat je moeilijk vindt en wat je anders wil leren doen. In die gesprekken ga je ontdekken wat je nu moeilijk vindt en hoe je er anders mee kunt omgaan. Zo ontwikkel je jouw eigen unieke manier om met jouw moeilijkheden om te gaan en hoe je dat kunt toepassen in je leven. De begeleiding wordt afgerond met een evaluatiegesprek.
Praktijk Huize Harthoorn

Praktijk voor integratieve psychotherapie voor kind & jeugd