Voor wie

Praktijk Huize Harthoorn is er voor ieder kind dat wel wat ondersteuning kan gebruiken bij moeilijkheden die hij of zij ervaart in het dagelijks leven. We onderscheiden daarbij kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en jongeren van 12 tot 18 jaar.

Kind (4-11)

Er kan van alles in jouw leven gebeuren, waarmee je het moeilijk kunt hebben of waarvan je niet goed weet hoe je ermee kunt omgaan.

Het kan zijn dat je je boos, bang of verdrietig voelt.  En hoewel je misschien al van alles geprobeerd hebt, gaat het maar niet over. In dat geval kun je misschien aan je ouders vragen of je met iemand mag gaan praten. over wat je moeilijk vindt, zodat je kunt leren, om hiermee om te gaan.

Jeugd (12-18)

Het komt bij iedereen wel eens voor dat je even niet lekker in je vel zit. Meestal gaat dit vanzelf over. Als de steun van je ouders of vrienden niet meer genoeg is, kan het fijn zijn om begeleiding te krijgen. Je praat dan met iemand die je niet kent en die vanuit ander invalshoeken met je meekijkt. Het doel van de begeleiding is dat je leert hoe je je kwaliteiten kunt inzetten om met je moeilijkheid om te gaan, zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten.

Ouder

Merkt u dat uw kind ergens mee zit en er zelf niet uitkomt? Ook niet door er met u of vrienden over te praten? Dan kan begeleiding met integratieve counseling een optie zijn.  Ondersteuning van iemand die uw kind niet kent, kan een andere kijk op de situatie geven.