nieuwe energieopslag en energiebesparing
rondom-nieuwe energieopslag en energiebesparing
10 technologische trends voor een nieuwe energietoekomst
1. De elektrificatie van de energievraag leidt ertoe dat de energie-efficiency en betrouwbaarheid toeneemt. Naast de elektrificatie van de spoorwegen zijn er …
10 technologische trends voor een nieuwe energietoekomst
Onderzoeksbureau DNV GL verwacht een nieuwe energierealiteit. Een combinatie van macro- en micro-elementen gaat onze huidige elektriciteitssystemen onherroepelijk veranderen, aldus het bureau. In het rapport Technology Outlook 2025 licht DNV GL deze transformatie toe en gooit er meteen een top 10 van technologische trends tegenaan die …
Energieopslag en energie-omzetting als oplossing voor netcongestie
Slimme oplossingen op het gebied van energieopslag en -omzetting kunnen het probleem van netcongestie verminderen en zorgen voor een nieuw verdienmodel. Als bij toekomstige zonne- en windmolenparken een batterijpakket wordt geplaatst, kan toekomstige ...
Alle belastingvoordelen en subsidies voor zonnepanelen van 2022
Meer dan een kwart van alle boeren en tuinders wil dit jaar investeren in energieopwekking, zoals zonnepanelen. Dat bleek uit een trendonderzoek van Nieuwe Oogst onder 1.573 agrariërs. De overheid wil deze groep ondernemers graag tegemoetkomen bij deze duurzame investering.
Informatieplicht energiebesparing
Voor de informatieplicht moet u eens in de 4 jaar rapporteren. Of u moet rapporteren hangt af van de aard van de activiteiten op de locatie en het energiegebruik op de locatie per jaar. Rapporteren doet u aan uw omgevingsdienst. U leest op deze pagina alle informatie die u nodig heeft om aan de slag te gaan. Uw rapportage direct regelen Voor de …
Energieopslag als oplossing voor overvol elektriciteitsnet
Energieopslag is een manier om efficiënter met bestaande aansluitingen om te gaan. Bovendien is Burger nu in staat om te doen aan peakshaving. Hierdoor kan bijvoorbeeld …
Compensatie en energiebesparing remden energiearmoede
Volgens de voorlopige schatting hadden ongeveer 400 duizend huishoudens in 2023 te maken met energiearmoede, dat is 4,8 procent van alle huishoudens in Nederland. Uit de …
De Klimaat en Energieverkenning 2023: analyse van Energie …
Focus op uitvoering en extra beleid om CO2-reductiedoel in beeld te houden De Klimaat en Energieverkenning 2023 (KEV2023) van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) lijkt voor het eerst zicht te bieden op het halen van het CO2-reductiedoel van 55% in 2030, met een bandbreedte van 46-57%. Positieve ontwikkelingen zijn de stevige groei van het …
Bedrijven investeren opnieuw fors in energiebesparing: 4,4 …
Ondernemers maakten in 2023 veel gebruik van belastingvoordeel met de Energie-investeringsaftrek (EIA). Bijna 23.000 ondernemers vroegen de EIA aan. Het totale bedrag aan energiezuinige investeringen was bijna € 4,4 miljard. Dit is een stijging van 24% ten opzichte van 2022. De energie-investeringen realiseren een energiebesparing …
De nieuwe Therma V Brochure is nu beschikbaar! | LG Klimaat
De Therma V is CO2-neutraal en zeer geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. De Therma V levert een effectieve bijdrage aan de energiebesparing voor woningen. Het is daarnaast mogelijk om de Integrated Water Tank te koppelen aan de Therma V, dat
Energiesysteem van de toekomst kost veel ruimte
Dat heeft minister Jetten van Klimaat aangekondigd op een nieuwe ''klimaatpersconferentie''. In april gaf hij ook al zo''n persconferentie, en hij wil dat de komende tijd vaker gaan doen om de ...
Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing …
Subsidie voor de aanschaf van een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet, kleinschalige windturbine, zonnepanelen en isolatiemaatregelen. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is er voor woningeigenaren en zakelijke gebruikers. Ontdek waar u aan moet voldoen, waar u meer …
Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en …
Links naar deze pagina Gerelateerde wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina''s Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Verkorte URL verkrijgen De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++ vanaf 2020, eerder SDE en SDE+ (Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie)) is een …
Wat is de rol van energieopslag in de energietransitie?
Energieopslag en de energietransitie Energieopslag is onmisbaar in een betrouwbaar energiesysteem, nu en in de toekomst. EBN onderzoekt hoe de nieuwe vormen van energieopslag als onderdeel van ons toekomstige energiesysteem, stap voor stap kunnen worden vormgegeven.
Verlaag je bedrijfskosten met energiebesparing | Nieuwe Energie …
Particulieren en Verenigingen van Eigenaren (VvE''s) kunnen GEEN subsidie aanvragen. De terugverdientijd moet dan wel ten minste 5 jaar bedragen. De subsidie bedraagt 30% van je investering en kan oplopen tot maar liefst € 125.000,- En nadat de investering
Vijf miljard naar energiebesparing en -opslag effectiever dan …
Nu 5 miljard investeren in energiebesparing en de ontwikkeling van opslagtechnieken is uit CO₂-oogpunt efficiënter dan het bouwen van 2 nieuwe kerncentrales. De 5 miljard euro die het kabinet heeft gereserveerd om kernenergie te stimuleren, kan veel effectiever worden ingezet in directe verduurzaming. Dit geldt zowel voor het behalen van de klimaatdoelen, …
Brede steun voor nieuwe energiewet
De nieuwe Energiewet, die de bestaande en oude elektriciteit- en gaswetgeving gaat vervangen, is vandaag met brede steun aangenomen door de Tweede Kamer. Met de nieuwe regelgeving worden energieconsumenten beter beschermd, komen er meer mogelijkheden om het volle stroomnet flexibel te gebruiken en wordt het veilig uitwisselen …
Energieopslag
Door het toenemende aandeel variabele elektriciteit uit wind en zon neemt de aandacht voor energieopslag de laatste jaren sterk toe. Bij de keuze voor een bepaalde vorm van energieopslag spelen de kosten van de …
Parlement neemt nieuwe regels aan om energiebesparing te …
De wet stelt energiebesparingsdoelstellingen vast voor zowel het primaire als het eindverbruik van energie in de EU. De lidstaten moeten gezamenlijk zorgen voor een …
Deze energiesubsidies veranderen in 2024
Met ingang van het nieuwe jaar zijn er op het gebied van energie en energiebesparing een aantal veranderingen doorgevoerd binnen de beschikbare subsidies. Zo zijn er bij de ISDE-, SCE- en de EIA-subsidies een aantal aanpassingen gedaan. PONT | Klimaat zet de belangrijkste veranderingen op een rij.
Lancering nieuwe informatiekaart Energieopslag
Tijdens de kick-off van Panorama Opslag op 27 juni, werd de informatiekaart Energieopslag van het platform Zo Werkt Energie gelanceerd. Talitha Koek, chef duurzaamheid bij de Argumentenfabriek licht het belang van de informatiekaart toe en hoe deze tot …
Nederlandse datacenters ondertekenen nieuwe aanpak voor energiebesparing …
Vertegenwoordigers van de Nederlandse datacenterbranche hebben een nieuwe aanpak voor energiebesparing ondertekend. De bedoeling is dat daarmee meer energie wordt bespaard dan de opbrengst van een ...
Erkende maatregelenlijsten (EML)
In de Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing (EML) staan energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. De EML bestaat uit 3 onderdelen: Gebouwen, Faciliteiten en Processen. Met de EML kan aan de energiebesparingsplicht worden voldaan. In de Erkende Maatregelenlijsten …
Schuurman Apeldoorn naar nieuw adres | Schuurman
Een prachtige centrale plek op een zicht locatie, waar op de bovenverdieping t.z.t. ook trainingen en cursussen zullen worden georganiseerd zoals verlichting, beveiliging, smart home, duurzaamheid, motor & drives, energiebesparing, EV, energieopslag, etc. etc.
Energieopslag en energie-omzetting als oplossing voor netcongestie
Slimme oplossingen op het gebied van energieopslag en -omzetting kunnen het probleem van netcongestie verminderen en zorgen voor een nieuw verdienmodel. De roep om …
Hoe denken politieke partijen over zonne-energie, energieopslag en …
Ook het CDA wil inzetten op energiebesparing en twee nieuwe kerncentrales. Daarnaast wil het ook investeren in windenergie (bij voorkeur op zee), zonne-energie, duurzame biomassa, waterstof, biogas, aardwarmte, aquathermie en schone brandstoffen om te kunnen beschikken over een brede energiemix.
Energiebesparing Afvalscheiding Opslag en transport
Informatieblad Opslag en transport InfoMil, september 2000 Inhoud 1 Inleiding 5 2 Voorschriften en optiewijzer per onderwerp 7 2.1 Energiebesparing 72.2 Afvalpreventie 82.3 Afvalscheiding 92.4 Afvalwater 102.5 Bodembescherming 112.6 Veiligheid 16Bijlagen ...
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat: belangrijkste …
De regels voor online bescherming van consumenten worden aangescherpt, wijziging van de lijst van duurzame investeringen die in aanmerking komen voor de energie-investeringsaftrek en de jaarlijkse vaststelling van de bedragen voor coöperatieve energieopwekking. Dit zijn een aantal van de belangrijkste veranderingen van regels en …
Aantal Nederlandse boeren met energieopslag stijgt
''Met ons uitgebreide S-EMS gaat het systeem volautomatisch en op basis van weersvoorspellingen en stroomprijzen bepalen wanneer stroom opgeslagen, ingekocht of verkocht moet worden.'' Meer informatie Op de website van Zonnepanelen op het dak is meer informatie over energieopslag en de voordelen ervan te vinden.
TNO en EBN: Ondergrondse energieopslag essentieel | TNO
Met een variabele vraag en aanbod van duurzame energie zullen nieuwe vormen van ondergrondse energieopslag vanaf 2030 cruciaal worden om de leveringszekerheid van …
Zonne-energie opslaan: mogelijkheden | Vereniging Eigen Huis
Een thuisbatterij of thuisaccu is een apparaat dat je los in of bij je woning plaatst. Je slaat er opgewekte zonne-energie mee op en zodat je deze op een later moment kunt gebruiken. Met een thuisaccu kun je het eigen verbruik van je zonnepanelen verhogen van zo''n 30% naar 60%. Let op: met een ...
TNO en EBN: Ondergrondse energieopslag essentieel | TNO
In de whitepaper "Ondergrondse energieopslag noodzakelijk voor toekomstig energiesysteem", concluderen TNO en EBN dat ondergrondse energieopslag essentieel is. In 2050 moet Nederland de uitstoot van broeikasgassen …
Richtlijn (EU) 2023/… van het Europees Parlement en de Raad van 13 september 2023 betreffende energie-efficiëntie en …
Richtlijn 2012/27/EU van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2012 betreffende energie-efficiëntie, tot wijziging van Richtlijnen 2009/125/EG en 2010/30/EU en houdende intrekking van de Richtlijnen 2004/8/EG en 2006/32/EG (PB L 315 van 14.11.
ISDE-subsidie 2024 | Consumentenbond
Hoe werkt de ISDE-subsidie in 2024? De overheid geeft subsidie om je huis te verduurzamen: de Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE). Bijvoorbeeld voor zonneboilers, warmtepompen, elektrische kookplaten en isolatiemaatregelen.Je ...
Compensatie en energiebesparing remden energiearmoede
Naar schatting 400 duizend huishoudens kampten in 2023 met energiearmoede. Dat zijn er 70 duizend meer dan in 2022. Ondanks deze stijging was het aandeel huishoudens met energiearmoede duidelijk lager dan in de jaren 2019-2021. Deze ontwikkeling hangt samen met de steunmaatregelen vanuit de overheid en de energiebesparing door huishoudens …
Rijksoverheid stimuleert duurzame energie
Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++) voor grotere energieprojecten, zoals aardwarmte en zonneparken, en technieken die CO 2 verminderen, bijvoorbeeld afvang …
Europese afspraken om energie te besparen
De Rijksoverheid stimuleert energiebesparing om de uitstoot van CO2 terug te brengen. Doel: 11,7% minder energie in 2030 In juli 2023 zijn in de Europese Unie nieuwe regels afgesproken om energiebesparing te stimuleren.Met deze regels willen EU-lidstaten ...
Technology Outlook 2025: de 10 technologische trends voor een …
In 2025 zullen zonnepanelen in vele delen van de wereld de goedkoopste vorm van elektriciteit zijn. De elektriciteitsopslag zal worden geoptimaliseerd voor drie ontladingstijden: grootverbruik, systeemondersteuning en "achter de meter."